Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğrencilerimizin Dikkatine

               20 Nisan 2016 tarih ve 29690 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 11. maddesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin tezsiz yüksek lisans programına ilişkin hüküm içeren 26-30. maddeleri doğrultusunda aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

1. Tezsiz yüksek lisans programı en fazla üç yarıyıldan oluşur. Üç yarıyıl içinde alınması gereken dersler ile dönem projesi dersini başarıyla tamamlamayan öğrencinin kaydı silinir.
​​​​​
2. Tezsiz yüksek lisans programı; toplam “90” AKTS’lik 10 ders ile “Dönem Projesi” dersinden oluşur.

3. Öğrenci bir yarıyılda en fazla “60” AKTS’lik derse kayıt yapabilir.

4. Öğrenci 2 dönemde mezun olmak isterse, Dönem Projesi dersini en erken birinci yarıyılda alabilir. Birinci yarıyılda dönem projesi dersi ile birlikte en fazla 5 ders alınabilir. Birinci yarıyılda öğrencinin dönem projesini başarması durumunda ikinci yarıyılda da 5 ders ve/veya daha önce alıp başarısız olduğu dersleri alabilir. Öğrenci aldığı tüm dersleri başarmak zorundadır.

5. Dönem projesinden başarılı olup ancak aldığı diğer derslerden başarısız olan, ya da aldığı tüm derslerden başarılı olup, dönem projesinden başarısız olan öğrenci, mezuniyet hakkını elde edemez.

6. Öğrenci dönem projesi metnini, en geç akademik takvimde derslerin sonu için belirlenen tarihten en az bir hafta önce danışmanına iletmelidir.

7. Dönem Projesi, danışman tarafından “başarılı” veya “başarısız” olarak EK-1’deyer alan form doldurularak değerlendirilir. Bu değerlendirme sonucu Danışman tarafından öğrenci bilgi sistemine en geç ilgili yarıyıl için belirlenen bütünleme sınavlarının son ilan tarihine kadar giriş yapılarak sonuçlandırılır.

8. Başarılı kabul edilen ve “Dönem Projesi Yazım Kılavuzu”nda yer alan şekil ve kurallar doğrultusunda hazırlanan Dönem Projesi, öğrenci tarafından 1 nüsha ve ayrıca Ek-1 Form ile birlikte en geç ilgili yarıyılın bütünleme sınavlarının bitim tarihine kadar Enstitüye teslim edilir.

9. Alınması gerekli olan tüm dersleri (10 ders) ve dönem projesini başaran öğrencinin mezuniyet durumuna Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karar verilir.

EK-1 için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi : 09.02.2022 12:52 Okunma Sayısı : 2261

Son Duyurular